Alán Carrasco guanya el Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques

Aquest dissabte horabaixa, al Museu d’Història de Manacor, es va celebrar la cerimònia d’entrega del Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2023. L’artista visual i investigador Alán Carrasco, nascut a Burgos el 1986 i resident a Barcelona, va ser reconegut amb aquest prestigiós guardó.

El Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques és un reconeixement anual atorgat a artistes destacats pel seu talent i contribució al món de les arts plàstiques. L’entrega del premi va ser presidida pel delegat de Cultura de l’Ajuntament de Manacor, Ferran Montero, qui va lliurar personalment el guardó a Carrasco. La cerimònia va ser part de la inauguració de l’exposició que alberga totes les obres finalistes del concurs. Aquesta mostra estarà oberta al públic fins al 30 d’octubre, oferint als visitants l’oportunitat de contemplar les creacions d’artistes excepcionals.

 

Alán Carrasco és conegut per la seva dilatada trajectòria com a artista visual i investigador. Actualment, Carrasco està immers en la investigació del programa de Doctorat en Història i teoria de les Arts de la Universitat de Barcelona i en el d’Història de l’Arquitectura de la Universitat Tècnica de Brandenburg. La seva recerca es centra en els conceptes d’iconoclàstia i memòria col·lectiva, explorant els esdeveniments sociopolítics des de la frustrada Spartakusaufstand de 1919 fins a la caiguda del Muro de Berlín en 1989.

 

El treball artístic de Carrasco està intrínsecament lligat a la seva recerca teòrica. Ha desenvolupat un cos d’obra que analitza els mecanismes de construcció dels relats oficials, especialment la funció de la iconoclàstia, que s’oposa a la veneració d’imatges o ídols. Carrasco també s’interessa profundament pels marges dels relats històrics i per les raons per les quals alguns aspectes i actors han estat eliminats d’aquests relats al llarg del temps.

 

Aquest no és el primer reconeixement que Carrasco ha rebut per la seva feina. Ha estat guardonat amb diversos premis i beques, incloent-hi la Beca per a artistes de l’Acadèmia d’Espanya a Roma (Ministeri d’Afers Exteriors de Cooperació d’Espanya, 2020 / 2021), el Premi MANGO al millor artista emergent de Swab Barcelona (2020) i el Premi Art Nou 2019 a la millor exposició individual (2019). Les seves obres han estat exhibides en prestigioses institucions com el MACBA, el Casal Solleric de Palma, el CAB, el MUSAC i el Born Centre de Cultura i Memòria, entre altres.

El Premi Ciutat de Manacor d’Arts Plàstiques 2023 reconeix la dedicació i el talent d’Alán Carrasco, situant-lo com una figura destacada en el panorama artístic contemporani.

October 1, 2023
16 
of 89