Obres
Vistes de instal·lació
Biografia

Nascuda el 1940 a Wakefield, Anglaterra, Margaret Harrison va estudiar al Carlisle College of Art (1957-61), a la Royal Academy Schools de Londres (1961-64) i es va graduar de l'Acadèmia de Belles Arts de Perugia, Itàlia (1965). Va ser Professora Investigadora al Centre de Recerca d'Art Social i Ambiental a la Universitat Metropolitana de Manchester. El 1970, va ser una de les fundadores del primer London Women’s Liberation Art Group i va tenir la seva primera exposició individual a Motif Editions a Londres el 1971.


Durant més de 50 anys, Margaret Harrison s'ha dedicat a visualitzar i denunciar les formes de dominació i violència exercides contra les dones tant en l'àmbit professional com en el domèstic. Posant el seu art al servei del feminisme, Harrison presenta un discurs radical i pioner que aborda qüestions de gènere i de classe social, i qüestiona especialment el paper dels mitjans de comunicació.


Actualment, Margaret Harrison treballa entre els USA (San Francisco) i Anglaterra (Carlisle, Cumbria), on ha tingut exposicions individuals, especialment al New Museum de Nova York i al Middlesbrough Institute of Modern Art. També ha tingut grans retrospectives a BPS22, Bèlgica, i FRAC Lorraine, Metz, el 2019. El 2017, el centre d'art Azkuna Zentroa a Bilbao també li va dedicar una exposició individual. Ha participat en diverses exposicions col·lectives en institucions internacionals com el Tate Modern, Tate Britain i el Victoria and Albert Museum a Londres, el MOCA a Los Angeles i el Museu do Chiado a Portugal, entre d’altres.


El 2013, va rebre el premi Northern Art Prize i les seves obres formen part de col·leccions públiques com les de Tate, l'Arts Council of Great Britain, la Manchester Metropolitan University, el Kunsthaus a Zuric i el BPS22, el Museu d'Art de la Província de Hainaut a Charleroi.

Exposicions
News