Obres
Biografia

Exploro temes fonamentals -la vida, la mort, la condició humana- i les formes socials que els donen forma. A les meves obres recents, la velocitat, la fragilitat, la porositat, l'aspecte fantasmal d'imatges i materials transmeten la pressió del passat a la intersecció del que està per succeir.

Durant gairebé dotze anys Nicolas Daubanes ha estat produint treballs sobre el món penitenciari (dibuxos, instal·lacions, vídeos) com a resultat de residències immersives en diverses presons. Des dels seus dibuixos amb llimadures de ferro fins a les seves instal·lacions monumentals de formigó sabotejat amb sucre, l'artista treballa tant amb els moments de suspensió com amb la caiguda, senyalant l'impuls vital entre tots dos. Les llimadures de ferro – un material fi, perillós i volàtil– que utilitza en els seus dibuixos i murals fan referència a les reixes de la presó i, per extensió, a la fugida.

 

Les obres de Nicolas Daubanes formen part d'importants col·leccions públiques i privades, incloses les col·leccions Frac Occitanie Montpellier, Frac Provence-Alpes-Côte d'Azur, Frac Franche-Comté, Mrac Sérignan i Fonds d'art contemporain Paris. Nicolas Daubanes va guanyar el Premi YIA 2016, el Grand Prix Occitanie d'art contemporain 2017 i el premi Mezzanine Sud Les Abattoirs 2017. També ha sigut el guanyador del premi Amis du Palais de Tokyo 2018. Durant el curs 2019-20 les seves exposicions individuals es van presentar al Frac Provence-Alpes-Côte d'Azur, al Château d'Oiron i al Palais de Tokyo de París. El 2021 va rebre el premi Drawing Now.

Exposicions
News